Ingefärsdoftande tranbärssås

3 dl vatten1,2 dl råsocker (annars vanligt strösocker)1 stor kanelstång5 dl tranbär 1 msk färsk riven ingefära (kan möjligen ersättas med 1 tsk torkad)En nypa salt (gärna havssalt)Gasbinda, silduk eller kökshandduk (att pressa saften ur ingefäran)

Mat & dryck2008-11-20 06:32
(Kan göras några dagar i förväg, förvara då i kylen)
Häll vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och tillsätt kanelstång, tranbär och salt.
Lägg den rivna ingefäran i gasbindan och pressa ungefär hälften av saften över såsen (resten ska i senare).
Sjud under lock cirka 15 minuter, tills bären spruckit. Rör om då och då.
Lyft ur kanelstången. Pressa över den sista ingefärssaften.
Kyl såsen så att den tjocknar något. Servera ljummen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!