Inbakad gravlax

(4 port)Läcker öinslagenö gravlax. En frasig och välsmakande laxrätt, där höljet utgörs av smördeg.4-5 smördegsplattor1 pkt fryst bladspenat, ca 250 g4 skivor gravad lax, centimetertjockasalt, peppar1 äggSås:2 dl lätt crFme fraiche, 1 burk (60 g) röd stenbitsrom.Garnering:tunna citron- och gurkskivor, sallatsblad, dillvippor, tomatklyftor ellercocktailtomater.

Mat & dryck1998-11-23 15:29
Tina smördegen enligt anvisningar på paketet. Tina och krama ur spenaten.
Fräs den lätt i lite margarin, salta och peppra. Låt den svalna av. Kavla ut plattorna på bredden och ta ut 4 rundlar, ca 12 cm i diameter och ytterligare
4 rundlar som är något större. Lägg en skiva lax mitt på de mindre rundlarna.
Fördela spenaten på laxen. Pensla kanterna runt om med uppvispat ägg. Täck med de andra rundlarna.
Tryck till så att paketen blir täta. Pensla dem med ägg och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt dem vila kallt ca 10 min.
Grädda laxpaketen i ugn vid 200 grader, ca 20 min. Bjud dem nygräddade med sås (bara att blanda
samman) och grönt och eventuellt kokt potatis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!