I väntan på den perfekta glöden
Magen kurrar efter ännu en sommardag. Grillen sätts igång alldeles för sent. Och alla är hungriga som sjutton. Då har UNT räddningen: Tre recept på fräscha och goda tilltugg i väntan på glöden. Hoppas det smakar.
Foto: Rolf Hamilton
Nej, ladda upp med fräscha och goda tilltugg och kalla drycker så håller sig alla glada och kan vänta en stund till.
Jag har lagat ett varmt så kallat "spread" jag blivit bjuden på i USA flera gånger. Det är inget dipp och tyvärr hittar jag inget bra svenskt ord för det. Det ska vara ²bredd² då, för det är just det det är.
Man breder den varma röran på bröd eller crostini. Om du vill kan du utesluta krabban eller använda crabstick. Jag skulle också kunna tänka mig att en god lagrad svensk ost skulle kunna ersätta parmesan om man vill. Gott är det i alla fall.
Lite elegantare är laxrullarna med vattenmelon, gurka och wasabi. Varning utfärdas! Tala om för gästerna att rullarna innehåller wasabi, den japanska starka pepparrotspastan. Fotografen höll på att gå i taket då han ²tjuvade² en utan vetskap.
Det enklaste är en bit ädelost skuren i bitar och uppträdd på cocktailpinnar med en klyfta nektarin eller persika, lite honung och nötter eller frön över. Försvinnande gott.
Grilla långsamt i sommar!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!