Hugos ser ut ungefär som det gjort sedan kaféet slog upp dörrarna för en sisådär femton år sen. Inredningen är kitschigt bohemisk, med slitna fåtöljer och soffor och brokig konst på väggarna. Inte heller menyn har förändrats märkbart, även om kaféet fick en ökad amerikansk prägel efter ägarbytet för två år sen, då också tillägget according to Charles dök upp i namnet.
Blandtallriken (95 kr inklusive dryck, 80 kr utan) har funnits med länge på Hugos meny. Den går antingen att få helvegetarisk eller med kyckling. Hummus, potatis- och pastasallad och en liten hög med blandade wokgrönsaker samsas på tallriken tillsammans med några nachochips och en klick guacamole. Allt serveras på ett på tok för litet fat och smakar tyvärr lite som blandade rester från frysen. Bäst på tallriken är hummusen med en tydlig smak av citron.
Desto bättre smakar Hugos matiga bagels. Patrullen hugger in på en variant med haloumi och guacamole (60 kr), som även den serveras med några nachochips vid sidan av. Guacamolen är välkryddad och haloumin har bra konsistens och ser ut att vara grillad i ett våffeljärn. Men själva bageln är lite svåräten och skulle ha mått bra av ett varv i ett våffel- eller smörgåsjärn precis som osten. Bageln med pesto och mozzarella (60 kr) smakar gott men är i torraste laget.
Även Gulaschsoppan (79 kr) serveras med en bit bagel med cream cheese. Soppan är god och mättande med rikliga mängder paprika, kött och potatis.
Hugos söta utbud är inte särskilt stort, men däremot uppiffat med roliga inslag som pop tarts och annat amerikanskt godis. Patrullen hugger in på en bit baklava (20 kr) som är lagom liten och sötsliskig som sig bör. Jordnötsbollen (25 kr) visar sig innehålla fluffig hallonkräm som smakar ljuvligt. Pecannötspajen (30 kr) är supersöt med ett härligt segt och knäckigt skal. En riktig sockerchock som hade gjorts sig ännu bättre med en kula glass till.
Den indiska yoghurtdrycken lassi (45 kr) går att få med hallon, blåbär eller mango och är även den en Hugosklassiker. Patrullen testar en mangovariant som visar sig ha en touch av kardemumma. Fräscht och beskt på samma gång. Tillsammans med något sött gör den sig bättre.
Personalen på Hugos är trevlig och personlig, men det väger inte riktigt upp de långa väntetiderna. Att vänta på sin lunch i 30 minuter och på en lassi ännu längre, känns inte helt okej. Men den avslappnade atmosfären ursäktar något och är du sugen på gott kaffe lär du inte bli besviken. Både bryggkaffet och de espressobaserade dryckerna är smarriga och gjorda med omsorg.
Kafépatrullen mumsar bagels på Hugos according to Charles, där både inredning och meny skulle behöva en uppdatering.