Honungskokta sharonfrukter med mascarponeost och kardemumma,

4 portionerAnvänd grädde, glass, eller turkisk yoghurt som alternativ till mascarpone om du vill.4 sharonfrukter1 dl flytande honung1/2 pressad lime1/2 kryddmått lätt stötta kardemummakärnor1 burk mascarponeostev några granatäppelkärnor till dekoration

Honungskokt sharonfrukt.

Honungskokt sharonfrukt.

Foto: Staffan Claesson

Mat & dryck2006-03-23 00:00
Skölj och dela sharonfrukterna. Skär bort fästet och dela frukterna i små klyftor. Lägg det i en kastrull och häll över honung och pressa i lime. Låt det sjuda på svag värme med kardemummakärnornorna i ca 3-4 minuter. Varva mascarpone och sharonfrukter med honungsspad i glas och garnera gärna med granatäpplekärnor eller en limeklyfta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!