Honey Dijon-sill

(4-­6 portioner)420 g inläggningssill(finns i plastförpackning)2 1/2 dl koncentrerad inläggningslag (finns i "sirapsflaska")2 1/2 dl vatten8 svartpepparkorn2 lagerbladSås:1/2 dl av lagen2 msk Honey Dijonsenap250 g Kesella, 10 procent25 g grovt hackade pistaschmandlar

Mat & dryck2005-06-16 00:00
Härligt krämig och sötsur blir sillen med honungssenap. Självklart kan du blanda din egen lag och du inte vill köpa den färdiga koncentrerade.
Gör så här: Häll av spadet från sillen och skölj den. Skär den i fina bitar och lägg i en skål. Koka upp den koncentrerade inläggningslagen med vatten, pepparkorn och lagerblad. Låt den svalna. Häll lagen över sillbitarna och låt det stå i kyl över natten. Häll bort lagen men spar en halv deciliter. Blanda den med senap, Kesella och pistaschmandlar (spar några till dekoration). Rör i sillbitarna och garnera med lite pistaschmandlar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!