Helstekt biff med rotfruktsgratäng

(6 port)1 kg ryggbiff i bit0,5 tsk salt, 1 krm svartpepparRotfruktsgratäng: Ca 1 kg potatis, morötter och rotselleri, 1 bit purjolök,salt, svartpeppar, margarin, 2 dl mjölk, riven ost.Tillbehör: 2,5 dl kesella gourmet, 1-2 pressade vitlöksklyftor.

Mat & dryck1998-11-23 13:08
Ansa rotfrukterna och skölj purjolöken. Skiva rotfrukterna tunt och strimla purjolöken. Smörj en ugnssäker form.
Varva grönsakerna med salt och peppar i formen. Häll på mjölk och strö över ost. Salta och peppra köttet och stick in en köttermometer, så att den kommer mitt i köttet.
Lägg köttet på grönsakerna. Stek i ugn vid 125 grader, tills innertemperaturen visar 60
grader, tar ca 1,5 timme.
Rör under tiden kesellan med pressad vitlök. Ta ut
köttet och låt det vila inlindat i folie.
Sätt ugnen på grill och låt gratängen ta färg. Skär köttet i skivor och lägg det i rad på gratängen vid serveringen. Klicka på lökkesellan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!