Hannus mat

Av Hannu SarenströmCirkapris: 320 kronor

Foto:

Mat & dryck2005-12-14 14:44
Hannu Sarenström, känd som grönsaksfantast i tv-programmet Gröna rum, har en verklighetsnära attityd till mat. I den ganska tjocka kokboken Hannus mat är både tillgång till råvaror och pengar invävt bland recepten, det senare i form av sympatiska kommentarer om vilken mat som är billig eller ej. Förmodligen är det också denna attityd som gör att man kommer ganska långt med Hannus mat, man kan använda den till vardags och fest gång efter annan och - kanske framför allt - hitta nya vardagsfavoriter att variera livet med. Lite som med Nakne kockens kokböcker, som också de innehåller recept från vardagspasta till bjudkalas. Hannu Sarenström lyckas vara jordnära (i ordets alla bemärkelser, han lagar mycket grönt) och inspirerande utan att vara övertrendig på samma gång. De användbara tipsen haglar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!