Guldkajan: och de nominerade är …

Nu är det dags igen. För tolfte året i rad ska UNT:s krogpris Guldkajan delas ut. Priset tilldelas restauranger och barer som gjort förtjänstfulla insatser för att mätta Uppsalaborna, och släcka deras törst, på ett högkvalitativt sätt. De nominerade utses av UNT:s anonyma jury: Krogpatrullen. Inom kort avslöjas vinnarna och dessutom vilka som blir Läsarnas favoritkrog och vem som får ta emot Årets hederspris.

Vilka restauranger och barer får årets Guldkajor..? Här är årets nominerade i tre kategorier.

Vilka restauranger och barer får årets Guldkajor..? Här är årets nominerade i tre kategorier.

Foto: UNT

Mat & dryck2020-02-21 08:00

Årets krog

Dryck & Mat. "Med fantasi och glädje i både tillagning och presentation tjusar Dryck & Mat ständigt stadens matnördar."

Villa Anna. "Ett grundmurat självförtroende och en stark fingertoppskänsla håller Villa Anna i krog-Uppsalas toppskikt."

Jay Fu's. "Påhittigheten sinar aldrig hos Uppsalas mesta crossoverkrog, där asiatiskt möter amerikanskt i en glittrande kulturkrock."

Årets nykomling

Byblos. "Det finns mycket meze i Uppsala. Men få gör det bättre än Byblos, som i en glimrande miljö levererar allt från enkelt tilltugg till maffiga grillrätter."

Taste of Bangla. "Den lilla kvarterskrogen som charmar smakfantaster från hela staden med sin färgstarka palett av bengalisk-indisk mat."

Klostergatan 5. "En av stans mest intensiva krogupplevelser. Klostergatan 5 levererar lokala delikatesser och fyndiga mellanrätter i en intim atmosfär."

Årets bar

Miss Voon. "Konstfulla signaturcocktails eller klassiska drinkar, allt blandas med pålitlighet och passion och serveras därefter med stans bästa utsikt."

Sju flaskor. "En hylla med sju flaskor tillsammans med lika delar fantasi och seriositet ger ett ställe i ständig utveckling. Den prestigelösa nördigheten gör detta till en liten men storslagen bar."

Bar Amante. "Med guld, marmor och medelhavsmönstrat golv har Bar Amante gett Uppsala välbehövlig italoamerikansk flärd. Skickliga cocktails i chosefri miljö."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!