Gryta med lingon och kantareller

4 personer600 g grytbitar3 morötter2 gula lökar2 kalvbuljongtärningar1 burk krossade tomater7 dl vatten1 dl rött vin2 msk smör2 dl lingon400 g kantareller2 lagerblad2 tsk salt2 krm peppar

Åsa Berger lagar mat med lingon i.

Åsa Berger lagar mat med lingon i.

Foto: Emma Eriksson

Mat & dryck2010-09-16 09:00

1. Skala och dela morötterna i bitar, skala och klyfta löken. Ansa och dela kantarellerna i mindre bitar. Dela köttet i cirka 3 cm bitar.
2. Bryn kött, lök och kantareller i smöret i en stekgryta så det får fin färg.
3. Häll på vin, tomatkross och vatten. Låt koka upp.
4. Tillsätt kalvbuljong, lagerblad, salt och peppar och låt koka under lock cirka 2 timmar tills köttet är mört.
5. Häll på lingonen när cirka en halvtimme återstår.
6. Servera med kokt potatis och gärna lingonsylt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!