För 6-8 personer
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 litet blomkålshuvud
100 g champinjoner
1 liten gul lök
1 röd paprika
3-4 tomater
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk fransk Dijonsenap
150 g riven västerbottenost
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Kör samman degen i en matberedare eller hacka ihop den på arbetsbänken. Avsluta med vatten och några snabba tag. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
2. Skär blomkålen i buketter, skiva svampen, hacka löken, skär paprikan i mindre bitar och riv vitlöksklyftan.
3. Kavla ut degen mellan dubbla bakplåtspapper och klä en pajform med löstagbar kant med degen. Förgrädda det tomma skalet i en 250 graders ugn i 3-4 minuter.
4. Fördela grönsakerna i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, senap, ost, buljongpulver och peppar. Slå smeten över grönsakerna. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Sänk värmen i ugnen till 225 grader och grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter.
Grönsakspaj med västerbottenost
Vegetarisk paj med tydlig ostsmak får man med västerbottenost i fyllningen. Supergott! Foto: Dan Strandqvist
Foto: Dan Strandqvist
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!