Grön sallad med krispiga krutonger

(ca 25 portioner)En helgrön sallad med krispiga krutonger! Bör blandas precis innan servering.2 påsar blandade sallatssorter, 150 g styck2 små cantalopemeloner4 avokado (citron på)5 salladslökar150 g sugar snaps (salladsärtor)olivolja och balsamvinägerflingsalt och nymalen svartpepparKrutonger: 1 dagsgammal baguette1/2 dl olivoljaflingsalt

Grönsallad med krispiga krutonger.

Grönsallad med krispiga krutonger.

Foto: Stattan Claesson

Mat & dryck2006-05-17 17:53
Gör så här: Börja med krutongerna. Riv brödet i grova bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek brödbitarna gyllene ett par minuter. Salta efter smak. Skölj och torka sallaten. Kärna ur melonen och avokadon och skeda ur köttet. Kläm lite citron över avokadon. Skölj och strimla salladslöken och sugar snapsen. Blanda salladen med lite olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Toppa med krutongerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!