Grön primörsallad med rostade pistaschmandlar

2 gemsallathuvuden (ser ut som små romansallat), sköljda och väl torkade1 påse mangoldskott, sköljda och väl torkade1 knippe grön sparris150 g gröna bönor1 melon av valfri sort, ca 800 g3 msk pistaschmandlar2 msk olivolja1 tsk pressad citronflingsalt och nymald svartpeppar

Mat & dryck2009-05-12 12:53

Salladen bör göras så sent som möjligt samma dag som den ska serveras.

Blanda sallatsbladen i en stor skål med lite olja och en gnutta pressad citron. Om bönorna är färska kan fästena behövas klippas bort. Bryt bort den nedersta torra delen av sparrisen. Förväll bönor och sparris hastigt i varsin kastrull, ca 3-4 minuter. Häll av i ett durkslag och lägg i en skål med iskallt vatten, gärna med is i. Låt de kallna däri och sedan rinna av ordentligt. Torka dem gärna. Dela sparrisen på längden och sedan tvärsöver. Dela, kärna ur och gröp ur melonköttet. Rosta pistaschmandlarna hastigt i torr panna. Vänd försiktigt i bönor sparris och melon i sallatsblandningen. Lägg upp salladen på ett vackert fat, droppa över lite olja och strö över en nypa flingsalt och peppar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!