Grön ärtpuré

(4 port)1 liten gul lök2 pkt frysta ärter, a ca 250 g1 l buljong (hönsbuljongtärning + vatten)2 msk margarin, 2 msk vetemjöl1 dl tjock gräddeev salt, 1 krm svartpepparTill servering:2 dl gräddfil eller lätt creme fraiche, 2 msk riven pepparrot, 100 g skalade räkor, dillvippor.

Mat & dryck1998-11-23 11:14
Skala löken och hacka den fint. Koka ärterna och löken i buljongen, ca 5 minuter. Passera ärter och lök genom sil eller i matberedare. Spar
buljongen! Smält margarin i en gryta och rör ner vetemjöl. Späd med buljongen.
Tillsätt ärtpurén och grädden. Låt småkoka ca 5 min. Rör då och då. Späd ev med mer buljong, om soppan verkar för tjock. Smaka av med salt och peppar. Bjud soppan med smaksatt gräddfil och garnera med räkor och dillvippor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!