Grillade lammkotletter med färskt örtsalt, caesarpotatis och tomatspett

( 4 portioner)8 lammkotletter eller fler beroende på storlek1 msk flingsalt1 msk hackad rosmarin1 msk hackad oreganorivet skal av 1 citron2 hackade vitlöksklyftorsvartpepparCaesarpotatis 1 kg färskpotatis, alt delikatesspotatis2 dl lätt crème fraiche1 dl kesella, 10%2 finhackade vitlöksklyftor3 hackade sardeller50 g riven parmesanost1 kruka hackad persiljasalt och nymalen svartpepparGrillade körsbärstomater på spett250 g körsbärstomatergrillspett av träflingsalt och nymalen svartpeppar

Grillade lammkotletter med caesarpotatis och tomatspett

Grillade lammkotletter med caesarpotatis och tomatspett

Foto: Nina Leijonhufvud

Mat & dryck2006-05-31 18:07
Hacka de färska örterna och citronskalet med saltet så du får ett färskt örtsalt. Gnid in kotletterna med det och peppra. Grilla eller stek kotletterna 3—4 minuter på varje sida.

Tvätta och skrubba potatisen och koka den. Häll av vattnet och låt den ånga av. Blanda crème fraiche, kesella, hackad vitlök och sardeller med riven parmesanost, hackad persilja och salt och peppar efter smak. Vänd i potatisen och servera till lammkotletterna och tomatspett.

Lägg spetten i blöt en halvtimme. Trä upp tomaterna på spetten och grilla snabbt runt om. Salta och peppra.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!