Grillad laxkotlett med varm paprikasalsa och limesmör

(4 portioner)4 laxkotletterlite olivoljaflingsalt och nymalen svartpepparPaprikasalsa3 grovt tärnade paprikor i olika färger1 grovt hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor2 msk olivolja1 dl vitt el rött vin1 dl kraftig kycklingbuljong1 krm sockersalt och nymalen svartpeppar efter smakev lite crema di balsamcio (krämig balsamvinäger, Zeta)1 dl svarta goda oliverLimesmör100 g rumsvarmt smör1 msk pressad lime2 msk rivet limeskal1 msk finhackad rödlök1/2 tsk saltDessutomKlyftpotatis el ris

Mat & dryck2005-02-10 00:00
Börja med smöret: Rör smör, limesaft- och skal tillsammans med finhackad rödlök och salt tills allt är ordentligt blandat. Rulla smöret till en rulle och svep in i plastfolie. Lägg det i frysen ett par timmar eller över natten. Gör sedan salsan genom att fräsa grönsakerna ett par minuter i oljan. Häll på vin och buljong och låt det puttra ihop ytterligare ett par minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar och gärna lite crema di balsamico. Tillätt oliverna. Hetta upp en grillpanna. Pensla kotletterna lätt med olja. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera genast med tillbehören.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!