Gnocchi

(8—10 port)1 kg mjölig potatisCa 5 dl mjölk2 ägg50 g smör50 g parmesanCa 12 dl mjöl1/2 tsk saltriven muskot

Mat & dryck2008-10-19 00:00
Koka potatisen, häll av vattnet och mosa den. Medan kastrullen står på låg värme, rör i mjölk lite i taget tills du får vaniljsåskonsistens. Tillsätt smör, ost, ägg och kryddor. Blanda ordentligt. Rör ned mjöl lite i taget, bearbeta tills det blir en mjuk deg. Häll ut på ett väl mjölat bakbord och knåda. Koka upp en stor kastrull med vatten. Skär bitar av degen och rulla till 1—2 cm tjocka rullar. Skär små bitar av varje rulle och rulla dem fram och tillbaka med en gaffel preparerad med mjöl. Lägg ner bitarna i det kokande vattnet efter hand. När de flyter upp är de klara. Ta upp dem med hålslev och lägg i en kastrull med lock för varmhållning. Häll mellan varven på tomatsåsen från köttet, så att bitarna inte klibbar ihop så mycket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!