Glöggcocktail för 8 personer
Laxsnittar i våffeljärn, 16 st8 skivor formfranska125 g färskost med pepparrot100 g kallrökt lax i skivor1/2 skivad rödlöknymald svartpepparFördela osten över brödskivorna. Lägg på laxen och rödlöken. Peppra. Tryck ihop bröden två och två och stek i våffeljärn ca 2-3 minuter. Skär varje sandwich i fyra delar.Rostad mjuk pepparkaka med taleggio och fikon, 16 st8 skivor mjuk pepparkaka200 g taleggioost4 färska fikonflytande honungRosta pepparkaksskivorna och skär dem mitt itu. Skär bitar av taleggion och fördela ovanpå. Skrä fikonen i fyra klyftor och garnera med det. Droppa över lite flytande honung.Sharonfrukter med chorizo, 16 st4 sharonfrukter16 tunna skivor chorizococktailpinnar el tandpetareSkär varje frukt i fyra klyftor. Vik ihop chorizoskivorna och fäst med en pinne.Ädelost med torkad frukt på pinne, 16 st100 g ädelost16 torkade frukter, t ex fikon, aprikos eller dadel16 grillpinnar av träSkär 16 bitar av osten. Trä en ostbit och en fruktbit på varje pinne.Drinkar förutom glöggen:Mulled wine2/3 enkelt rödvin hettas upp med 1/3 vatten, kanelstång, några kryddnejlikor och skivor av tvättad clementin. Söta med socker eller honung efter smak.Varm äppeldrinkÄppeljuice hettas upp med kanelstång, nejlikor och gärna några kardemummakapslar. Servera med äppelskivor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!