Glöggcocktail för 8 personer

Laxsnittar i våffeljärn, 16 st8 skivor formfranska125 g färskost med pepparrot100 g kallrökt lax i skivor1/2 skivad rödlöknymald svartpepparFördela osten över brödskivorna. Lägg på laxen och rödlöken. Peppra. Tryck ihop bröden två och två och stek i våffeljärn ca 2-3 minuter. Skär varje sandwich i fyra delar.Rostad mjuk pepparkaka med taleggio och fikon, 16 st8 skivor mjuk pepparkaka200 g taleggioost4 färska fikonflytande honungRosta pepparkaksskivorna och skär dem mitt itu. Skär bitar av taleggion och fördela ovanpå. Skrä fikonen i fyra klyftor och garnera med det. Droppa över lite flytande honung.Sharonfrukter med chorizo, 16 st4 sharonfrukter16 tunna skivor chorizococktailpinnar el tandpetareSkär varje frukt i fyra klyftor. Vik ihop chorizoskivorna och fäst med en pinne.Ädelost med torkad frukt på pinne, 16 st100 g ädelost16 torkade frukter, t ex fikon, aprikos eller dadel16 grillpinnar av träSkär 16 bitar av osten. Trä en ostbit och en fruktbit på varje pinne.Drinkar förutom glöggen:Mulled wine2/3 enkelt rödvin hettas upp med 1/3 vatten, kanelstång, några kryddnejlikor och skivor av tvättad clementin. Söta med socker eller honung efter smak.Varm äppeldrinkÄppeljuice hettas upp med kanelstång, nejlikor och gärna några kardemummakapslar. Servera med äppelskivor.

Mat & dryck2006-11-30 00:00
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!