Fyllda kycklingrullader med aprikoser och nötter

(4 portioner)8 färska kycklinglårfiléerFyllning:50 g saltade cashewnötter, grovhackade1 msk smör eller margarin1/2 finhackad gul lök75 g hackade torkade aprikoser1 krm riven muskotnöt1 krm spiskummin1/2 tsk stötta gula senapsfrön1/2 msk malen kanel1 tsk koncentrerad kycklingfond2 msk mango chutney1 dl vitt matlagningsvin1 dl vatten1 tsk salt, några rejäla drag med svartpepparkvarnen

Mat & dryck2004-11-10 17:25
Rosta cashenwötterna lätt i en torr stekpanna ett par minuter utan att de bränns. Ställ åt sidan. Fräs löken i matfettet och blanda i nötterna, hackade aprikoser, kryddor samt fond och mango chutney. Smaka av med salt och peppar. Tag bort fyllningen från värmen och låt svalna lite. Fyll varje lårfilé med ett par teskedar av fyllningen och fäst ihop med en vass cocktailpinne. Spar ev överbliven fyllning. Bryn kycklingen lätt i lite matfett så den får vacker färg runt om. Salta och peppra efter smak. Tillsätt vin och vatten och låt det bräsera under lock cirka 6­7 minuter. Tag upp och låt rulladerna vila en stund innan servering. Häll den goda skyn över och strö över resten av fyllningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!