Fylld avokado

Mat & dryck1998-11-24 10:14
(4 port)
Allra enklaste sättet att bjuda avokado, är att bara fylla hålet efter kärnan, med något gott. Bjud en halva som förrätt.
2 mogna avokador (dela och kärna ur, gör det alldeles före serveringsdax, pensla ev snittytan med lite citronsaft)

Förslag på fyllningar:
Med kaviar:

100 g röd, svart-eller ishavsrom, dillkvister, små citronbitar.
Fyll kärngroparna med valfri rom. Garnera med dillvippor och citronskivor.
Garneringen kan utökas med ett par räkor per halva.
Med ost:
50_75 g grönmögelost, 1 dl lätt creme fraiche, - krm cayennepeppar, persiljekvistar.
Mosa osten med en gaffel och blanda med creme fraiche till en smidig kräm.
Smaka av med lite cayennepeppar. Fyll hålrummen efter kärnan med ostmassan.
Garnera med persiljekvistar.
Med gravad lax:
100-150 g gravad lax, dillvippor, citronskivor
Bena ev ur laxen och skär den sedan i strimlor. Fyll kärngroparna med laxen.
Garnera med dill och citron. Bjud gravlaxsås till och rostat bröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!