Fruktsallad med ingefära, rostad kokos och glass

4 portioner2 färska ananasfrukter1 liten mango2 kiwi100 g frysta hallon1 dl strösocker1 dl vatten1 msk riven färsk ingefära3 msk kokos4 kulor lätt vaniljglass, ca 5% fett

Mat & dryck2007-02-22 00:00
Dela ananasen på längden och låt blasten sitta kvar. Skär ett rutmönster men låt inte kniven gå igenom skalet. Vinkla kniven och skär loss tärningarna längs insidan av skalet. Gröp ur dem med en sked. Skala och tärna mangon och kiwin. Blanda det tärnade med de frysta hallonen. Koka upp socker och vatten och låt de sjuda utan lock 3-4 minuter till en simmig lag. Lägg i den rivna ingefäran och låt det svalna. Lämpligtvis i en liten skål som du ställer i diskhon fylld med kallt vatten. När lagen svalnat häller du den över fruktsalladen. Fördela i skalen eller i skålar. Rosta kokosen hastigt i torr stekpanna och strö över. Servera med en kula lätt vaniljglass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!