Frukt i gelé med råkräm

(6-8 port)En efterrätt med färg och som görs i tid för middagen. Servera med en pösig råkräm och mandelflarn.10 gelatinblad, 10 dl äppelcider4 päron, 2 bananer, 500 g blå druvor.Råkräm:3 äggulor, 3 msk florsocker, 2,5 dl mellangrädde.

Mat & dryck1998-11-23 11:16
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 10 min. Krama ur och smält dem i egen fuktighet på svag värme. Låt svalna något och blanda sedan med cidern. Häll en del av geléet i botten på en stor glasskål. Låt stelna på kall plats.
Skala och kärna ur frukten. Skär den i tunna skivor. Ordna frukten på det stelnade geléet. Häll på resten av geléblandningen. Ställ kallt ett par timmar att stelna. Till råkrämen vispas äggulor med florsocker vitt och pösigt. Vispa den kalla grädden. Vänd ner den i äggmassan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!