Fransk grytstek

>1-1,5 kg kött (högrev, fransyska, rostbiff gärna av vilt)>Slå på 3 dl rött vin>1 flaska porter>1,5 dl soya>6 enbär>6 svartpepparkorn>2 vitlöksklyftor>1 gul lök>2 buljongtärningar (kött eller>grönsaker)>Koka i 2 timmar.

Mat & dryck2003-01-28 11:03
>Lägg köttet i en kastrull (trångt). Slå på rött vin, porter, soya,, Lägg i enbär, svartpepparkorn, vitlöksklyftor, lök, buljongtärningar. Och koka i 2 timmar. Låt stå i skyn över natten. Skiva köttet. Sila skyn, koka upp den och red av med lite mjöl. Tillsätt gärna lite (mycket) grädde.
>Servera med pressad potatis eller potatisgratäng samt lättkokta grönsaker. Svartvinbärsgelé och vitlöksmarinerade gröna bönor är goda tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!