Flautas

(4 pers)12 vetetortilla300 g köttfärs1 gul lök2 vitlöksklyftorsalt och pepparoljaTillbehör:2 dl crème fraiche150 g riven eller smulad fetaostfinstrimlad isbergsalladSås:3 tomater 1 vitlöksklyfta2 spansk pepparsalt

Mat & dryck2009-01-22 07:00
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med såsen: Koka tomaterna med den spanska pepparn och mixa sedan med vitlök och salt. Fortsätt därefter med fyllningen: Fräs löken i olja, tillsätt vitlöken och låt dem få en gyllene färg. Lägg i köttfärsen, salt och peppar.
Värm tortillabröden några sekunder i mikron så att det blir lättare att rulla dem. Fyll varje tortilla med lite köttfärsblandning, rulla ihop dem och lägg dem i en smord form. Pensla på lite olja.
Sätt in dem i ugnen, låt de få en gyllene färg på båda sidorna.
Servera dem med en sträng av crème fraiche och sås på varje flöjt. Strö över lite ost och sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!