Fläskkotlett med rostade rotfrukter och äppeltzatziki

(4 portioner) Använd uppvärmingsvärmen i ugnen när du rostar rotfrukterna så blir de klara fortare. Välj ekologiska rotfrukter så långt det går.4 ekologiska fläskkotletter helst från frigående grisarrapsolja till stekning1 medelstor kålrot2 medelstora palster­nackor4 morötter3 stor rödbetorsalt och nymald svart­pepparÄppeltzatziki:2 dl turkisk yoghurt1 ekologiskt svenskt äpple1 tsk honungssenap1 krm salt + lite nymald peppar

Mat & dryck2008-03-06 00:00
Börja med tzatzikin. Skölj äpplet och riv det grovt. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg det i en form och droppa över lite olja samt salta och peppra.

Ställ in rotfrukterna i mitten av ugnen och sätt värmen på 250 grader.
Stäng av efter 20 minuter och låt de gå klart 10 minuter till i avstängd ugn.
Skär några snitt i fettkanten på kotletterna och låt de ligga framme en stund innan stekning. Stek dem cirka 3 minuter på var sida på medelvärme. Salta och peppra. Servera med äppeltzatziki.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!