Fläskkotlett med rostade rotfrukter och äppeltzatziki
(4 portioner) Använd uppvärmingsvärmen i ugnen när du rostar rotfrukterna så blir de klara fortare. Välj ekologiska rotfrukter så långt det går.4 ekologiska fläskkotletter helst från frigående grisarrapsolja till stekning1 medelstor kålrot2 medelstora palsternackor4 morötter3 stor rödbetorsalt och nymald svartpepparÄppeltzatziki:2 dl turkisk yoghurt1 ekologiskt svenskt äpple1 tsk honungssenap1 krm salt + lite nymald peppar
Ställ in rotfrukterna i mitten av ugnen och sätt värmen på 250 grader.
Stäng av efter 20 minuter och låt de gå klart 10 minuter till i avstängd ugn.
Skär några snitt i fettkanten på kotletterna och låt de ligga framme en stund innan stekning. Stek dem cirka 3 minuter på var sida på medelvärme. Salta och peppra. Servera med äppeltzatziki.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!