Fläskfilé med italienska smaker

4 port700 g fläskfilé1 msk smör12 skivor italiensk salami12 kronärtskockshjärtan i olja från glasburk, Zeta1 dl svarta kalamataoliver5 strimlade soltorkade tomater i olja1 påse riven ädelost, 125 g1 dl vitt matlagningsvinflingsalt och nymalen svartpeppar efter smakfärsk oregano till dekorationTill servering:nykokt pastagröna bönor med citron och salt och peppar

Mat & dryck2004-02-26 11:52
Putsa filén och skär i tolv skivor. Bryn dem lätt i smöret i en stekpanna, 2­3 minuter runtom. Salta och peppra efter smak. Varva dem i en ugnsfast form med salami, kronärtskockshjärtan, oliver och strimlade soltorkade tomater. Salta och peppra lite till. Strö över osten och häll vinet runtom. Stek direkt i 200 grader varm ugn cirka 12 minuter eller förvara täckt i kyl tills det är dags. Servera med färsk oregano till nykokt pasta och gärna gröna bönor som fått en skvätt citron över sig samt salt och peppar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!