Fläskfilé med äppel- och pepparrotsvinägrett, 4 personer

5—600 g fläskfilé1 msk smörsalt och nymalen svartpeppar efter smak1 tsk torkad timjanÄppel- och pepparrotsvinägrett2 tsk fransk senap2 msk Balsamvinäger av äpple, Zeta alt vanlig äppelcidervinäger2/3 dl rapsolja1/2 dl kallt vatten1/2 tsk flytande honung 2 msk färsk finriven pepparrot1/2 fint tärnat syrligt äpplesalt och nymalen vitpeppar efter smakTill servering:1/2 ask rucolasallatgärna olivoljerostad potatis i tärningar med flingsaltfärsk varm baguette

Mat & dryck2004-09-02 00:00
Sätt ugnen på 200º. Putsa filén och hetta upp smöret i en panna. Bryn köttet runtom ett par minuter tills det får vacker färg. Krydda med salt, peppar och timjan. Lätt köttet i en ugnsfast form och stek mitt i ugnen i ca 15—20 minuter tills det precis har blivit genomstekt. Låt köttet svalna innan du skär upp det i halvcentimeter tjocka skivor. Vinägrett: Vispa ihop senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle och fortsätt vispa. Vispa hastigt i vattnet. Smaksätt med honung och pepparrot. Rör i äppeltärningarna och smaka av med salt och peppar. Arrangera rucolan på ett vackert fat. Lägg köttskivorna ovanpå och skeda över vinägretten precis innan servering. Bjud olivoljerostad potatis och varm baguette till.

Perfekt bjudrätt. Ska serveras rumstempererad så det är bara att steka klart dagen innan. Skär upp köttet och häll på vinägretten precis innan servering. Receptet kan lätt dubblas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!