(4 personer)
INGREDIENSER:
5 dl mjölk
4 dl vispgrädde
200 g Turrón de Jijona
5 msk socker
Karamellsås:
2 dl socker
4 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
1. Gör karamellsåsen först. Blanda socker och vatten i en kastrull (ej teflon), värm över medelstark värme och rör om varsamt då och då tills sockret har smält. Fortsätt värma tills sockret har fått en gyllenbrun färg (inte för mörk för då kan det smaka lite bränt), ta av från värmen och fördela karamellsåsen i en stor eller flera små formar.
2. Blanda grädden med turrón i små bitar och värm försiktigt tills all turrón har lösts upp. Blandningen får inte koka.
3. Koka upp mjölken och ställ åt sidan, låt svalna något.
4. Blanda ägg med socker och tillsätt sedan blandningen till den varma mjölken. Tillsätt grädde-turrón blandningen och blanda väl.
5. Häll blandningen i formarna och värm i vattenbad (låt vattnet täcka ca 2/3 av formarna) i ugn 180 grader i ca 30-40 min.
6. Låt svalna och ställ i kylskåp. För bästa resultat ska man låta dem stå i kylskåp över natt så mer karamellsås bildas i botten. Servera kalla som dom är eller med passande tillbehör såsom jordgubbar eller annan frukt.