Fläderblomssaft

Cirka 1/2 l saft40—50 blomklasar av fläder3 citroner2 l vatten2,4 l strösocker, (2 kg)30 g citronsyra, (2 msk)2 krm natriumbensoat

Mat & dryck2008-09-25 10:44
Lägg i fläder i rostfri bunke, varva med tunna skivor av citron.
Tvätta först citronerna i varmt vatten. Koka upp vatten och socker så sockret smälter.
Ta av från värmen, rör ner citronsyra.
Rör ut natriumbensoat i lite av sockerlagen och blanda med större mängd.
Häll den heta sockerlagen över flädern och täck bunken med
tallrik.
Låt stå 3 dygn på sval plats. Rör om några gånger varje dygn.
Häll upp i silduk. Låt saften stå och rinna cirka 30 min.
Häll saft på rena flaskor och sätt på skruvlock och förvara svalt och mörkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!