Festtårta

(8-10 bitar)En botten med två förslag på garnering. Välj mellan bär eller chokladkräm.Botten: 300 g mandelmassa3 ägg

Mat & dryck1998-11-23 11:21
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Rör ner äggen och rör smeten jämn. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Grädda i ugn vid 175 grader, ca 30 min. Låt botten kallna. Gör en kräm genom att blanda 0,5 dl kakao med 1 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Rör ner 250 g kesella gourmet, litet i taget. Vispa 1,5 dl tjock grädde och vänd ner.
Bred krämen över kakan. Garnera med rostad flagad mandel.
När kaksmeten hällts i formen, så strös 1 pkt knappt tinade hallon över.
Grädda i ugn vid 175 grader, ca 40 min. Låt kakan bli ljum. Vispa 2 dl tjock grädde med 0,5 dl socker. Vispa ner 1 dl kesella gourmet. Bjud grädden till kakan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!