Färskostbollar med pumpa- och solrosfrön

Cirka 20 bollar200 gram cream cheese1/2 dl solrosfrön2 1/2 dl pumpakärnorCa 1 msk flingsalt

Mat & dryck2008-10-30 00:00
Trevligt att servera till ett nybakat vitt bröd eller på ostbrickan med ett gott knäckebröd.
Rosta först 1/2 dl solrosfrön och därefter 2 dl pumpakärnor i torr panna. Var försiktig eftersom fröna bränns fort, de ska inte bli svarta.
Hacka 1/2 dl solrosfrön + 1/2 dl av pumpakärnorna. Blanda med färskosten.
Strö ut resterande pumpakärnor, 2 dl, på skärbräda och strö över flingsalt jämnt fördelat över kärnorna.
Ta upp "klickar" från röran med hjälp av två små skedar och rulla runt i kärnorna + saltet till runda kulor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!