Enklaste tryffeln

cirka 60 stycken2 dl vispgrädde200 g fin mjölkchoklad eller mörk chokladVälj smaksättare:* 10 droppar pepparmyntsolja* 1 dl fin hallonmaremelad* 1 dl hackade och rostade hasselnötter* 2 msk espressokaffe* rivet skal från 1 apelsin* 50 g nougat* 50 g riven mandelmassa* 1/2 dk hackade polkagrisarNötter eller vackert strössel till garnering.

Mat & dryck2008-12-11 06:45
Bra recept för riktigt liten sockerbagare
Du behöver: Små formar av aluminium

1. Ställ formarna tätt på en bricka
2. Värm grädden i en lite kastrull tills den precis börjar bubbla. Ställ av den från värmen.
3. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner i grädden. Rör om tills chokladen har smält.
4. Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna.
5. Garnera gärna med nötter eller vackert strössel.
6. Låt tryffeln stelna helt. Förvara den i en burk med lock i kylskåpet.

Tips: Prova även att byta ut grädden mot mascarpone eller cremefraiche.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!