Dinkelscones med blåbär och citron

1 kaka — 4 sconesTídsåtgång: 30 minuter150 g (2 1/2 dl) dinkelsikt150 g (2 1/2 dl) ekologiskt vetemjöl1 tsk socker2 tsk bakpulver1/2 tsk salt125 g smör100 g torkade blåbär (eller annan ­torkad frukt eller torkade bär)skalet av 1 citron1 1/2 dl standardmjölk eller filmjölk

Mat & dryck2008-07-24 10:43
Blanda dinkelsikt, vetemjöl, socker, bakpulver och salt. Hacka smöret i kuber och fördela med fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt blåbär. Tvätta citronen och riv ner skalet. Häll i mjölk eller filmjölk och arbeta snabbt ihop degen. Det är viktigt att inte knåda för länge, utan bara lite lätt. Forma till en rund kaka och lägg på bakplåtspapper på plåt. Skär i fyra halvor som fortfarande hänger ihop i botten.
Grädda i 175 grader i 20 minuter eller tills kakan fått en fin gyllene färg. Bryt försiktigt isär kakan till fyra scones.
Servera varma med ost och sylt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!