Dinkelbröd-, äppel- och cashew"fyllning"

1 stor gul lök, grovhackad2 vitlöksklyftor, finhackade100 g mjölkfritt margarin (eller vanligt margarin eller smör)6-8 salviablad, finhackade2 syrliga äpplen, gärna Granny Smith1,5 dl cashewnötter, helst rostade och osaltade1 limpa dinkelbröd (mjölk- och äggfritt) — tärnad och gärna en aning torkat4 dl grönsaksbuljong (rör ut en buljongtärning i mängden vatten)1 tsk salt1 tsk malen svartpeppar2 msk äppelcidervinäger eller citronsaft2 msk vetemjöl

Mat & dryck2008-11-20 06:30
(Serveras som en gratäng i sig, men kan också användas som fyllning i en hel seitanlimpa)

Värm ugnen till 175 grader. Tärna äpplena.
Smält margarinet i en stekpanna. Fräs lök och vitlök tills de är genomskinliga. Tillsätt salvia och fortsätt fräsa i ungefär en minut.
Tillsätt äpple, salt och peppar. Fortsätt fräsa tills äpplena är mjuka (ungefär fem minuter). Tillsätt cashewnötterna. Ställ undan pannan från värmen.
Lägg brödtärningarna i en bunke och vänd dem i mjöl. Tillsätt buljong, vinäger och äppel-cashewblandningen.
Smörj en vid panna med olja och baka i ungefär 35-40 minuter, tills ytan fått en aning rostad känsla. Vätskan ska ha dunstat bort helt — kontrollera genom att skära ett snitt med kniv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!