Dinkel- och rotfruktsbröd

2 limpor eller 20 små bullar120 g hel dinkel 10 g jäst 3 dl vatten 65 g palsternacka (rå form) 100 g morot (rå form) 1 msk linfrön 1 dl vatten Ca 4 dl dinkelsikt2 dl dinkelflingor 1,5 tsk salt

Mat & dryck2008-11-06 00:35
1. Häll kokande vatten över dinkeln och låt den stå och dra i 3-4 timmar.
2. Skär palsternacka och morot i bitar. Koka mjuka i vatten. Häll av och låt svalna. Mixa med cirka 3 dl vatten till en puré.
3. Lös jästen i 1 dl vattnet. Låt dinkeln rinna av i en sil. Blanda allt utom saltet i assistenten och arbeta ca 13 minuter på låg hastighet.
4. Tillsätt saltet, öka hastigheten, och arbeta ytterligare 5-8 minuter till en smidig deg. Täck bunken med plast och låt vila ca 1-2 timmar.
5. Baka ut till 20 bullar eller två bröd som läggs i brödformar. Låt jäsa ca 90 minuter till. Grädda bullarna på het plåt i 250 grader 6-10 minuter och limporna i 200 grader i 30 min. Låt svalna på galler utan bakduk
Smörgås-spread.
Blanda samman 1 dl kesella, 1 dl riven prästost 1/2 tsk hackad kummin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!