Currypickles

200 g haricots verts200 g syltlök100 g spritade ärter1/2 blomkålshuvud i små buketter2-3 morötter1/2 strimlad grön paprikagärna några små fina kantareller eller champinjonerInläggningslag:2 msk curry + 11 dl vatten2 1/2 dl ättika3 1/2 dl vatten6 dl strösocker1 msk senapspulver1/2 tsk grovmalen vitpeppar1 1/2 tsk salt1 tsk gurkmeja1 tsk paprikapulver1 torkad chilipepparpung1 tsk natriumbensoat

Mat & dryck1998-11-24 10:01
Putsa alla grönsakerna och skär dem i mindre bitar ungefär lika stora.
Förväll alla grönsakerna i kokande lättsaltat vatten några minuter. De får
inte koka mjuka.
Fräs curryn i 1 msk olja 1 minut. Rör ut mjölet i 1dl vatten, häll detta i grytan med curryn, tillsätt ättika, vatten och socker.
Låt detta koka upp under omrörning och sjud lagen under omrörning, får sjuda med kryddorna i 10 min. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen, dra
kastrullen av plattan och rör ut bensoaten i 1 dl av den heta lagen. Rör ner i grytan igen.
Låt grönsaker och currylag kallna och häll så upp på burkar vilka först sköljts med hett vatten tillsatt med lite natriumbensoat.
Servera dessa currypickles till olika kötträtter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!