Crème brûlée

1 vaniljstång5 äggulor3 dl vispgrädde1 dl strösocker4 msk strösocker till sockertäcketTill servering:bär eller frukter

Mat & dryck2007-11-21 23:59
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en tesked. Vispa ihop äggulor, grädde och socker och tillsätt vaniljfröna. Låt det stå i kyl en timme. Sätt ugnen på 175 grader. Rör om ordentligt i smeten och fördela den i fyra portionsformar. Ställ formarna i en ugnsform och häll hett vatten runtom. Grädda i vattenbadet i mitten av ugnen 30-45 minuter beroende på om du har låga eller höga formar. Känn med en sticka om äggsmeten stannat. Så här långt kan du förbereda. Vid servering fördelas de resterande sockret ovanpå och formarna ställs på ugnsgaller under grillelementet i 2-3 minuter i 250 grader. Servera med bär eller frukter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!