Citrontårta

Kesella gourmet ingår i fyllningen som smaksätts med citron. Tårtan ska stå över natt i kyl.4 ägg, 2 dl socker1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl potatismjöl, 1 tsk bakpulver.Fyllning: 5 blad gelatin,3 äggulor, 1 1/4 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, skal och saft av 0,5 citron, 500 g kesella gourmet, 3 dl tjock grädde.

Mat & dryck1998-11-23 14:26
Vispa ägg med socker vitt och pösigt. Vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Grädda i ugn vid 175 grader, 35-40 min.
Låt svalna lite innan kakan stjälps upp.
Dela sedan kakan i två bottnar. Lägg ena botten på ett fat. Runt kanten på tårtan formas en uppstående kant av dubbelvikt folie. Fäst samman med ett gem.I folien ska sedan fyllningen läggas.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Vispa gulorna med socker och vaniljsocker pösigt. Blanda väl kesella, rivet skal och saft av citron och äggsmet.
Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner i fyllningen. Ställ den kallt ca 30 min.
Vispa grädden. Blanda ner den i äggsmeten. Lägg fyllningen på tårtbotten i folien. Lägg på den andra botten och tryck till lätt.
Ställ tårtan kallt över natten, lätt övertäckt. Vid serveringen tar man bort folien. Sikta lite florsocker över, innan tårtan bjuds.
Kanske får några små marsipankycklingar plats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!