Chokladmoussetårta

Tårtan passar både till efterrätt och till kaffe.3 ägg, 3/4 dl socker, 0,5 msk vetemjöl, 2 msk potatismjöl, 2 msk kakaopulver,0,5 tsk bakpulver.Till indränkning:1,5 dl starkt kaffe eller 1 dl kaffe + 0,5 dl whisky.Ljus mousse:3 dl tjock grädde, 200 g ljus blockchoklad, 2 ägg.Mörk mousse:3 dl tjock grädde, 200 g mörk blockchoklad, 2 ägg.

Mat & dryck1998-11-23 15:33
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjölsorterna med kakao och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.
Häll smeten i smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda i ugn vid 200 grader, ca 30 min.
Låt kakan kallna. Dela i två bottnar. Fukta med kaffet. Ställ kallt.
Gör en mousse i taget.
Vispa grädden, inte för hårt. Smält blockchokladen i vattenbad. Rör ner ett ägg i taget. Blanda om. Rör ner den vispade grädden.
Lägg en tårtbotten på ett fat. Lägg över bakformens löstagbara kant. Klicka i och bred ut hälften av den ljusa moussen. Därefter hälften av den mörka moussen.
Lägg på nästa tårtbotten och ljus och mörk mousse. Släta till ytan och ställ kallt minst 4 timmar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!