Chokladchock med apelsinmarinerade jordgubbar och chokladganache,

10-12 bitar3 ägg1 1/2 dl strösocker5 msk kakao 4 msk potatismjöl2 tsk bakpulver@heading 1:Fyllning@Brödtext:200 g jordgubbar2 msk strösocker1 tsk finrivet apelsinskal från tvättad apelsin2 dl vispad grädde4-5 msk chokladganache@heading 1:Chokladganache@Brödtext:200 g mörk blockchoklad1 1/2 dl vispgräddeDekoration100 g delade jordgubbarmyntakvistarprästkragar (el andra blommor som inte är giftiga el besprutade)

Chokladchock med apelsinmarinerade jordgubbar

Chokladchock med apelsinmarinerade jordgubbar

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2006-06-22 00:07
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker luftigt och blanda försiktigt i kakao, potatismjöl och bakpulver. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i cirka 4-5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper och drag bort pappret ovanpå. Hacka jordgubbarna, gärna i matberedare och blanda med socker och apelsinskal. Gör ganachen genom att koka upp grädden och bryta i chokladen tills det smälter. Rör till en slät kräm. Låt svalna och bred 4-5 matskedar över chokladbotten och fördela jordgubbshack och vispad grädde över. Rulla ihop botten till en rulltårta, häll ganachen över och dekorera med jordgubbar, myntakvistar och blommor. Servera genast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!