Chévrekräm

Chèvrekräm(4 portioner)(Grundrecept)200 gram chèvreost100 gram philadelphiaost3 dl crème fraichesalt och peppargräslök, färsk, finhackad, mängd efter smak

Chèvrekräm varav ett grundrecept och tre alternativa smaksättningar.

Chèvrekräm varav ett grundrecept och tre alternativa smaksättningar.

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2006-03-16 00:00
Gör så här: Skala av kanterna från chèvreosten. Smula ned osten i en bunke och vispa den (med elvisp) tillsammans med 1 dl crème fraiche. Tillsätt resterande mängd crème fraiche och vispa tills det tjocknar. Tillsätt philadelphiaosten och vispa så att det blir slätt. Krydda.

Alternativa smaker:
För servering till dessertpaj/frukt: Tillsätt 2 msk balsamvinäger och 1 msk honung, till exempel acaciahonung till grundreceptet.

För servering till kött: Tillsätt smulad rosépeppar efter smak och 2—3 cl konjak till grundreceptet.

För servering till fisk: Tillsätt finstrimlat skal från en lime och en halv apelsin samt färsk dill till grundreceptet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!