Charlotte med vanilj- och kanelkräm och färska bär

6-8 bitarEn imponerande pjäs som trots sitt tjusiga yttre är lätt att laga. Baka egna bottnar eller använd köpta.3 enkla tårtbottnar, gärna köpta1 förpackning Vaniljvisp1 tsk malen kanel500 g blandade bär av valfri sort2 msk strösocker3 dl vispad grädde1 förpackning savoiardkex, s k Ladyfingers (finns i välsorterad matbutik)florsocker

Foto: Hans E Ericson

Mat & dryck2006-06-22 00:01
Vispa vaniljvispen till en tjock kräm. Rör i kanel. Hacka 2/3 av bären grovt och blanda med socker. Spar resten till dekoration. Bred vaniljkrämen och fördela bären mellan bottnarna. Bred den vispade grädden överst och smeta ut ett tunt lager runt sidorna. Skär av ca 2-3 centimeter av kexen och tryck fast dem runtom tårtan med den skurna sidan ner. Ös resten av bären på toppen till en fin hög och pudra över florsocker precis innan servering. Garnera gärna med smultronblommor och blad. Den som vill vara piffig knyter försiktigt ett vackert band runtom
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!