Champagnevåfflor

Våfflor till både vardag och fest.

Mat & dryck2012-03-26 17:00

Du behöver:
100 g smör
100 g strösocker
1,5 tsk rent vaniljpulver
2–3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl champagne eller torr cider
rivet skal från ½ citron
eller en liten lime
riven mörk choklad och grädde till serveringen

Gör så här:
Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Vispa socker, smör (rumsvarmt) och vanilj, pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölblandningen. Rör ner champagnen, lite i taget, smeten ska vara tjock. Smaksätt den färdiga smeten med det rivna citrusskalet. Låt smeten svälla 20 minuter. Grädda försiktigt och servera med riven, mörk choklad och vispad grädde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!