Carpaccio på lax med vårprimörer och pepparrotscreme

Alla recept är 6 "bufféportioner"12 skivor rimmad lax, tunt skivad1 litet knippe grön sparris3 späda knippmorötter2 salladslökarett par rädisorskal av 1/2 citron1/2 dl olivolja (här går det bra med citronolja)plockad dillnymalen svartpeppar2 dl crème fraiche1 msk riven pepparrotcitronsalt och peppar

Mat & dryck2007-04-05 00:00
Koka morötter och sparris hastigt, kyl ned hastigt gärna i isvatten. Skiva rädisor och salladslök tunt.
Vispa crème fraiche fluffig, gärna med elvisp. Smaksätt med salt, peppar, pepparrot och citron. Blanda citronskal och olja.
Vid servering, lägg laxen på fat.
Vänd primörerna i oljan, smaka av med salt och peppar. Strö primörerna på fatet, peppra med pepparkvarnen. Garnera med plockad dill och servera cremen på sidan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!