Broccolisoppa

(4 portioner) Broccolisoppa är ofta förknippat med grädde och crème fraiche men faktum är att om du serverar med några smulor krämig ädelost på toppen behövs inte det extra fettet. Perfekt för figur och plånbok.1 stånd färsk broccoli, 250 g1 liten purjolök2 vitlöksklyftor2 msk smör2 dl vitt vin (kan uteslutas)6-8 dl stark kycklingbuljong1 nypa sockersalt och nymald svartpepparServeringsförslagSmulad ädelost och/ellerKnaperstekt smulad baconRostade solrosfrön

Mat & dryck2010-01-21 11:29
Skär broccolin i mindre bitar. Skiva även stjälken. Dela purjon på längden och skölj ur eventuell sand. Strimla den tvärsöver i ringar. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp smöret i en stor gryta och fräs först purjo och vitlök mjukt utan att det tar färg. Lägg i broccolin och låt det fräsa med en stund. Häll i vinet och den mindre mängden buljong. Om du inte använder vin tar du den större mängden buljong. Lägg på lock och låt de sjuda i ca 10 minuter tills brocclin är mjuk. Mixa slätt och smaka av med socker, salt och peppar. Servera med lite smulad ädelost eller alla tillbehören tillsammans.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!