Broccolisoppa med parmesanbröd

Mat & dryck2012-06-26 12:57

Fyra portioner. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp 2 msk olivolja i en rymlig gryta. Fräs 1 gul finhackad lök lagom och pudra över 2 msk vetemjöl, fräs vidare någon minut. Häll försiktigt 7,5 dl grönsaksbuljong i grytan. Rör om hela tiden så att blandningen inte klumpar sig. Tillsätt 500 gram broccolibuketter, koka upp och låt sjuda under lock i ca 7 minuter.

Stavmixa soppan och vispa ner 3 dl standardmjölk. Smaksätt med 2 kryddmått muskotnöt, svartpeppar och salt efter smak. Rör samman 25 gram rumsvarmt smör, 1/2 dl nyriven parmesanost.

Bred blandningen på 8 skivor ljust bröd (baguette). Hyvla på 8 skivor parmesan och grilla i ugnen tills osten bubblar...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!