Bouillabaisse med rouille

700 g färsk fast fiskfilé av olika sorter, t ex lax, hälleflundra, havskatt, marulk, hoki8 frysta gröna musslor 2 msk olivolja1/2 g saffran2 lagerblad 1 tsk torkad timjan1 finhackad schalottenlök2 finhackade vitlöksklyftor1 finhackad stor morot50 g finhackad rotselleri1 hackad paprika400 g passerade tomater1 dl vitt torrt vin8 dl fiskbuljong½ kruka körvelsalt, lite socker och nymalen vitpeppar efter smakTill servering:RouilleRostade brödbitarRiven guyèreost

Mat & dryck2007-11-21 23:59
Skär fiskbitarna i 2 x 2 cm tjocka kuber. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs saffran, lagerblad, timjan och grönsaker hastigt utan att det bränns. Häll i tomater, vin och fiskbuljong. Låt det koka under lock cirka 10 minuter. Lägg försiktigt i fisken och musslorna och låt det sjuda cirka 3-4 minuter tills fisken är genomkokt men inte smulig och musslorna upphettade. Smaka av med salt, lite socker och peppar. Riv i körveln. Servera med brödsnittar med rouille samt riven guyèreost.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!