Auberginegratäng

Mat & dryck2010-02-06 00:00
4 pers. Skala och skär 4 auberginer i 2 centimeter stora bitar. Skölj och strö salt över, låt stå i durkslag och dra ur vätska i en halvtimme. Hacka 2 gula lökar och 4 vitlöksklyftor fint. Stek löken i olivolja, smula ned 2 msk torkad mynta och fräs i några sekunder. Koka upp 2 dl crème fraiche i en kastrull och smula i 300 gram fetaost. Rör om tills osten smält. Tillsätt lökblandningen., salt och peppar. Ta upp auberginbitarna ur durkslaget och skölj dem. Torka av med handduk. Lägg i långpanna, ringla olivolja över och stek tills de fått färg och är mjuka, cirka 15 minuter. Lägg dem sedan i smord gratängform, häll ostsåsen över och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Serveras med sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!