Äppelkyckling från Andalusien, 4—6 personer

1 färsk kyckling styckad i mindre delar2 kycklingklubbor styckade i två delar2 klyftade fasta äpplen1 stor klyftad lök1 hel vitlök i skalade klyftor150 g rökt sidfläsk i tärningar1/2 citron i klyftor1 msk hackad färsk salvia, alt 1 tsk torkadsalt och nymalen svartpeppar efter smak2 msk olivolja

Mat & dryck2004-09-02 00:00
Sätt ugnen på 200º. Lägg ut kycklingdelarna i en långpanna och strö äppel- och lökklyftor runtomkring. Tillsätt vitlöksklyftorna och fläsktärningarna och krama ur citronklyftorna över alltsammans. Låt de ligga med i långpannan. Krydda med salvia, salt och peppar. Ringla lite olivolja över och stek i ugnen i ca 45 minuter tills klar köttsaft rinner ut när du sticker i den tjockaste delen av kycklingen. Häll av det mesta av vätskan och servera genast med gott bröd.
En kyckling är lite knappt till fyra personer så jag lade dit två kycklingklubbor också. Det blir rejält med mat för fyra till sex personer. Ät ett gott bondbröd till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!