Ansjovispizza
(4 port)En salt pizza som i sitt ursprung har sardeller som garnering. Men vi tar lika gärna ansjovis. Deg:25 g jäst, 1,5 dl ljummet vatten, 2 msk olja, 1 krm salt, ca 4 dl vetemjöl.Fyllning:3 stora gula lökar, 1 msk olja, 2-3 krossade vitlöksklyftor, 2 krm smuladtimjan, 1 krm smulad oregano, 2 brk ansjovisfilé, a 100 g, 2 dl riven parmesan, ca 25 svarta oliver.
salt.
Arbeta in mjöl till en smidig och elastisk deg. Jäs den övertäckt ca 40 min.
Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i olja. Blanda ner vitlök, salt och örtkryddor.
Kavla ut degen tunt, ca 28x38 cm, direkt på en
plåt täckt med bakplåtspapper.
Låt ansjovisen rinna av. Hacka en fjärdedel
av den fint och täck pizzadegen med den. Strö på 1 dl parmesan. Fördela lökröran över.
Strimla resten av ansjovisen och lägg dem ev i ett rutmönster på löken. Lägg oliverna i rutorna. Strö på resten av osten.
Grädda i ugn vid 250 grader, 10-12 min. Skär den i bitar och bjud med sallad.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!